Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 30 oktober 2009 Schoolomgeving Bankastraat en Lombokstraat aangepakt (Den Helder)

Maandag 2 november geeft wethouder Wiltrude Turnhout-van den Bosch het startsein voor het veiliger maken van de scholenomgeving in de Lombokstraat en Bankastraat. Samen met leerlingen van de Julianaschool en de Comeniusschool maakt zij een begin met het openbreken van de straat.

De herinrichting van deze scholenomgeving is een van de resultaten van het project KANS (kinderen anders naar school) dat in 2008 is gestart. Doel van het KANS-project is het bevorderen van de verkeersveiligheid rond scholen. Vijf basisscholen in de Stad Binnen de Linie namen deel aan dit project, waaronder de Comeniusschool, de Julianaschool en de De Kluft.

Allereerste maatregel was de bevordering van het lopend of fietsend naar school gaan/brengen in plaats van de auto hiervoor te gebruiken. Daarnaast is de verkeerssituatie rondom de scholen in ogenschouw genomen. Daaruit bleek dat wijziging van de situatie in de Bankastraat en Lombokstraat de veiligheid ten goede komt. Het uiteindelijke ontwerp betreft de invoering van eenrichtingsverkeer in zowel de Lombokstraat als in de Bankastraat. Daarnaast wordt de Bankastraat versmald en komen er meer parkeervakken bij de ingang van de scholen. Ook komen er snelheidsremmende maatregelen. De werkzaamheden duren ongeveer tot de kerstdagen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl