Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 03 november 2009 Subsidie voor meer vulpunten voor aardgas en bio-ethanol in Noord-Holland

Om de aanleg van vulpunten voor aardgas en bio-ethanol te stimuleren, stellen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een bedrag van € 340.000,- beschikbaar.

Tankstationhouders kunnen binnenkort subsidie aanvragen waarmee zij ongeveer 25% van de aanlegkosten van vulpunten voor alternatieve brandstoffen kunnen bekostigen. Voor aardgasvulpunten stelt de provincie € 240.000,- beschikbaar, voor bio-ethanolvulpunten € 100.000,-.

De provincie Noord-Holland stimuleert vraag en aanbod van alternatieve brandstoffen (aardgas, groengas en bio-ethanol) om de luchtkwaliteit van Noord-Holland te verbeteren en de uitstoot van CO2 te beperken, vanwege de klimaatverandering en om het schaarser worden van fossiele brandstoffen op te vangen.

Vraag en aanbod van alternatieve brandstoffen komen nauwelijks van de grond. Aardgasvoertuigen worden weinig aangeschaft omdat er nog niet genoeg vulpunten zijn. Tankstationhouders investeren onvoldoende in vulpunten omdat er geen afnemers zijn. Via de subsidieregeling wil de provincie dit doorbreken.

Met deze subsidieregeling neemt de provincie deel aan de vulpuntenregeling van het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Verwacht wordt dat de subsidie in de loop van november 2009 bij Senter Novem aangevraagd kan worden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl