Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 17 november 2009 Provincie Noord-Holland verzamelt verkeersgegevens

In de provincie worden in november 2009 reistijdcamera's langs een aantal provinciale wegen geplaatst. Deze camera's worden gebruikt voor het verzamelen van verkeersgegevens.

Die geven actuele informatie over de drukte op de wegen, de files en de reistijd op een bepaald traject. Actuele verkeersgegevens maken het mogelijk het verkeer beter te sturen en de doorstroming te bevorderen.

Camera's

De camera's verzamelen uitsluitend anonieme gegevens over de hoeveelheid verkeer en de gemiddelde snelheid van dat verkeer. Omdat er geen kentekens worden geregistreerd zijn zij niet geschikt voor bijvoorbeeld snelheidscontroles.

Nationale Databank Wegverkeer

Behalve door camera's worden ook gegevens verzameld door verkeerslussen in de weg. Die informatie wordt door de Nationale Databank Wegverkeergegevens verwerkt en is direct te interpreteren. In geval van onverwachte drukte op een bepaald weggedeelte kunnen bijvoorbeeld de verkeerslichten ter plekke anders worden afgesteld, waardoor het verkeer sneller kan doorstromen. Ook kunnen, bij files of ernstige drukte door evenementen, alternatieve routes worden geadviseerd via elektronische borden of navigatiesystemen.

Bevordering doorstroming

De provincie Noord-Holland is voorloper als het gaat om de toepassing van dergelijke innovatieve middelen om de doorstroming op de provinciale wegen te bevorderen. De camera's komen te hangen op de drukste provinciale wegen ten zuiden van de lijn Alkmaar - Purmerend. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl