Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 24 november 2009 Monitor Verkeer en verkeersveiligheid 2009: Provinciale wegen Noord-Holland veiliger

Het aantal verkeersslachtoffers in geheel Noord-Holland neemt af. De provincie haalt hiermee de doelstellingen voor het jaar 2010 uit de Nota mobiliteit. Dit blijkt uit het rapport 'Monitor Verkeer en verkeersveiligheid 2009'.

Uit de monitor blijkt dat het aantal verkeersdoden op de provinciale wegen van Noord-Holland in 2008 is gedaald tot 17 en het aantal ziekenhuisgewonden tot 197. Deze daling van het aantal verkeersslachtoffers volgt de landelijke, dalende tendens. Hiermee worden de doelstellingen (niet meer dan 20 doden en 250 ziekenhuisgewonden) voor het jaar 2010 uit de Nota Mobiliteit reeds gehaald.

Ook op de gemeentelijke wegen, in het gebied waar de Provincie Noord-Holland de regievoering heeft in het verbeteren van de verkeersveiligheid, is het aantal verkeersslachtoffers de laatste jaren afgenomen. Wanneer de gemeentelijke verkeersveiligheidcijfers worden uitgesplitst naar politieregio, scoren Zaanstreek-Waterland en Gooi en Vechtstreek relatief gezien positief. Kennemerland scoort wat slechter.

Wanneer het provinciale wegennet† onder de loep wordt genomen valt op dat er op het wegvak van de N201, in de omgeving van de A4, de meeste verkeersproblemen zijn.

De monitor wordt jaarlijks uitgegeven om de ontwikkeling van het gemotoriseerde verkeer en de verkeersveiligheid in de provincie Noord-Holland weer te geven en in het bijzonder op wegen in beheer bij de provincie.

De Monitor verkeer en verkeersveiligheid 2009 is te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl