Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 februari 2010 Den Helder: Kruising Ravelijnweg/Schootenweg aangepast

De gemeente Den Helder vraagt automobilisten op de kruising Ravelijnweg/Schootenweg extra goed op te letten. De nieuwe situatie aan de kant van de Ravelijnweg blijkt niet iedere automobilist op te vallen. Ondanks nieuwe verkeersborden, pijlen op het wegdek en tijdelijke extra maatregelen, rijden auto’s op de Ravelijnweg rechtdoor vanaf een vak waarop men alleen rechtsaf richting Schootenweg mag. En dat levert gevaarlijke situaties op.

Sinds vorige week is de situatie op deze kruising gewijzigd voor verkeer dat vanaf de Ravelijnweg de kruising nadert. Het rechter voorsorteervak is nu alleen voor verkeer dat rechtsaf de Schootenweg op wil. Verkeer dat rechtdoor de Waddenzeeweg op wil, moet in het middelste voorsorteervak staan.

Oude gewoontes blijken slecht te slijten. Ondanks diverse waarschuwingsborden, hekken en pijlen blijken automobilisten zo gewend aan de oude situatie, dat ze ook vanaf op het rechter voorsorteervak rechtdoor blijven rijden. Verkeer dat op de Ravelijnweg de kruising nadert, wordt namelijk eerst (tijdelijk) met hekken gedwongen op de linker rijstrook te gaan rijden, zodat het automatisch rechtdoor rijden wordt onderbroken. Vervolgens staan er diverse waarschuwingsborden dat de verkeerssituatie is gewijzigd. Er staan standaard verkeersborden met de nieuwe voorsorteerindeling, de pijlen op de weg zijn aangepast en het verkeerslicht boven het rechter rijvak is nu een pijl naar rechts, in plaats van een bolletje. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl