Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 15 februari 2010 Werkzaamheden bouwterrein Molenstraat/Californiastraat van start (Den Helder)

Afgelopen maandag zijn de werkzaamheden gestart om het parkeerterrein aan de Molenstraat / Californiastraat in Den Helder bouwrijp te maken. Hiervoor is het nodig om het terrein eerst te saneren. De sterkste verontreiniging (minerale olien) aan de kant van de Molenstraat en de noordzijde van het parkeerterrein wordt eerst verwijderd. Vervolgens wordt het gehele terrein ontgraven voor zover dat voor de toekomstige ontwikkeling (woningbouw) nodig is. Na het ontgraven wordt eerst een laag schone grond aangebracht en daar waar nodig een worteldoek gelegd als extra bescherming. Op deze manier wordt direct contact met de verontreinigde grond vermeden. Het vrachtverkeer voor deze sanering rijdt stapvoets via de Molenstraat richting Beatrixstraat en Zuidstraat.

Verkeer

Het terrein is afgezet met hekken. Er kan dus niet meer geparkeerd worden. U kunt gebruik maken van de parkeerterrein aan de Breewaterstraat/Wezenstraat. De steeg achter de woningen aan de Diaconiestraat die grenst aan de nieuwbouw en de nieuwe steeg die ontstaat tussen de nieuwbouw en de zijkant van de woningen aan de Diaconiestraat/Breewaterstraat wordt zo spoedig mogelijk opnieuw bestraat. Voetgangers die vanuit de Diaconiestraat naar de Breewaterstraat/Californiestraat willen lopen, kunnen van deze steeg gebruik maken.

Tijdens de bouwwerkzaamheden kan de Californiestraat soms geblokkeerd worden door bouwverkeer. Wij proberen dit zo veel mogelijk te beperken. Voor het laden en lossen van goederen voor de ondernemers in en rond de Californiestraat geldt dat grote vrachtwagens via de Prinsenstraat de Californiestraat kunnen verlaten. Kleinere vrachtwagens kunnen van de Californiestraat via de Wezenstraat rijden.

De verkeerssituatie voor de Thorbeckeschool is aangepast (zebrapad). Ook is er regelmatig overleg met de directie van de school om de kinderen zo veilig mogelijk de school in en uit te laten gaan. Tijdens het in en uitgaan van de school is er geen bouwverkeer. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl