Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 16 februari 2010 Herinrichtingsplan Provinciale weg N241

De provincie wil de verkeersveiligheid op de N241 verbeteren. De provincie werkt samen met de gemeenten Niedorp en Schagen, en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de herinrichting van de N241. Om de verkeersveiligheid te vergroten is er een herinrichtingsplan opgesteld.

Aanleiding voor dit herinrichtingsplan is het aantal ongevallen dat op deze weg heeft plaatsgevonden. Tussen 1999 en 2006 hebben op de N241 in totaal 260 ongevallen plaatsgevonden, 76 met letsel en 3 met dodelijke afloop. Veel ongevallen vinden plaats op kruispunten zoals met de Moerdijk, de Zuiderweg en de Nes.

Ook erfaansluitingen vormen een gevaarlijk onderdeel voor de bewoners aan de provinciale weg. De bewoners worden te laat of helemaal niet opgemerkt door achteropkomend verkeer wanneer zij op de N241 moeten wachten om te kunnen afslaan naar hun erf. Met alle gevolgen van dien.

In 2009 is een aangepast ontwerp gemaakt waarbij het vergroten van de verkeersveiligheid voorop stond. Gedeputeerde Staten hebben eind 2009 besloten dat deze aangepaste variant verder uitgewerkt kan worden. De inhoud en planning van het Herinrichtingsplan vindt u op de website van de provincie Noord-Holland www.noord-holland.nl (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl