Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 17 februari 2010 Renovatie Van Foreestweg van start (Den Helder)

Maandag 15 februari 2010 is gstart de renovatie van de Van Foreestweg tussen de rotonde en de Langevliet. De weg, inclusief de fundering, wordt geheel vernieuwd. De werkzaamheden vinden overdag plaats en duren naar verwachting vijf weken. Ondanks de beperkte breedte van gemiddeld 6,5 meter maken zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer, waaronder de bus, gebruik van deze weg. Met de komst van het nieuwe winkelcentrum De Riepel aan de Schoolweg/Langevliet is het belangrijk dat deze weg in goede staat verkeert en de weggebruikers deze comfortabel kunnen gebruiken.

Fietssuggestiestroken

Om de aanwezigheid van fietsers op de weg goed kenbaar te maken, komt er aan beide zijden van de weg een fietssuggestiestrook. Dit zijn smalle stroken in eerste instantie bedoeld voor fietsers. Gemotoriseerd verkeer mag deze stroken gebruiken als er een tegenligger nadert en als de strook dan vrij is natuurlijk.

Aansluiting met Langevliet

De aansluiting van de Van Foreestweg met de Langevliet wordt aangepast om de doorstroming van afslaand verkeer vanaf de Langevliet naar de Van Foreestweg te verbeteren.

Planning

De wegwerkzaamheden zullen helaas enige beperking in bereikbaarheid en doorstroming met zich meebrengen. De bussen van Connexxion rijden gedurende de werkzaamheden een andere route. Om de bereikbaarheid te waarborgen van de bedrijven en de vrijwillige brandweer, die gestationeerd is aan de Van Foreestweg, worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. De grens van de fasering ligt ongeveer ter hoogte van het bruggetje naar de Slenk. De brandweer kan hierdoor altijd via een van de beide uitritten uitrukken. De werkzaamheden beginnen aan de westkant. De bedrijven en restaurants aan de Meester Daarnhouwerstraat en de Meester Tigchelaarstraat blijven via de rotonde altijd bereikbaar. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl