Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 maart 2010 Verkeerslicht Molenvaart in Anna Paulowna op proef uit

Bij de gemeente Anna Paulowna komen veel klachten binnen over gevaarlijke situaties en 'bijna-ongelukken' bij de oversteekplaats aan de Molenvaart. Bij het zebrapad staat een verkeerslicht. Dit is destijds geplaatst om de bewoners van het gezinsvervangend tehuis Vronervaart te helpen bij het oversteken.

Inmiddels is Vronervaart gesloopt en is de noodzaak van het verkeerslicht niet meer aan de orde. Sterker nog: het verkeerslicht lijkt voor schijnveiligheid te zorgen en de verkeerssituatie juist gevaarlijker te maken.

Daarom gaat de gemeente Anna Paulowna nu testen in hoeverre de uitschakeling van het verkeerslicht kan bijdragen om de situatie aan de Molenvaart veiliger te maken.

Dat gebeurt door in eerste instantie het licht op knipperen te zetten en het daarna volledig uit te schakelen. Na afloop zal de verkeerscommissie de proef evalueren en besluiten wat de meest veilige permanente oplossing wordt. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl