Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 17 maart 2010 Werkzaamheden bij bushaltes Den Helder

Om het stads- en streekverkeer in Den Helder toegankelijker te maken voor een grotere groep gebruikers wordt een aantal bestaande bushaltes aangepast. De haltes worden zo aangepast dat er geen drempels of opstapjes meer zijn tussen de halte en de in- en uitgang van de bussen.

Ook worder er maatregelen getroffen om de herkenning van de bushaltes voor blinden en slechtzienden te verbeteren.

De geplande aanpassingen vloeien voort uit het plan van de provincie Noord-Holland om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor meer reizigers te bevorderen. De provincie heeft samen met busvervoerder Connexxion bepaald waar deze toegankelijke haltes aan moeten voldoen als het gaat om gebruik van materialen en afmetingen. Om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de bus ook goed bij de nieuwe halte langs het in- en uitstapperron kan komen te staan, worden enkele bushaltes langer gemaakt.

Aan te passen bushaltes

In Den Helder worden de volgende bushaltes aangepast:

De bewoners die bij of dichtbij een van deze bushaltes wonen, zijn of worden geinformeerd over de geplande werkzaamheden.

Start werkzaamheden

Maandag 15 maart 2010 is de aannemer gestart met de werkzaamheden van de eerste drie locaties. De werkzaamheden nemen per halte circa 1 tot 3 weken in beslag. Alle bushaltes zijn naar verwachting begin juni aangepast.

Overlast

In overleg met de aannemer proberen we de overlast tot een minimum te beperken. We kunnen echter niet voorkomen dat er enige overlast is. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De bestaande haltes liggen in veel gevallen buiten de rijbaan, waardoor de weg niet afgesloten hoeft te worden. Bij een aantal haltes vinden uitgebreidere werkzaamheden plaats. Hiervoor moet wel een deel van de rijbaan worden afgesloten. Dit staat ter plaatse aangegeven.

In verband met asfaltwerkzaamheden bij de haltes aan de Drs. F. Bijlweg en aan de Langevliet wordt op die wegen op twee afzonderlijke dagen een om-en-om regeling voor het verkeer ingesteld. Ook dit staat op die moment met borden en verkeersmaatregelen aangegeven. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl