Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 maart 2010 Tijdelijke afsluitingen wegen in Schagen voorjaar 2010

Op dit moment vinden er in en rond het centrum van Schagen een aantal werkzaamheden plaats. Deze worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente, Vliedlande V.O.F., de provincie Noord-Holland en Prorail. Voor deze werkzaamheden zijn in de komende periode tijdelijk afsluitingen van een aantal wegen nodig.

De gemeente coördineert deze werkzaamheden, zodat de bereikbaarheid van Schagen zo goed mogelijk gewaarborgd blijft. Dit neemt niet weg dat er voor de inwonenden van Schagen de komende periode extra overlast zal ontstaan. In verband met de afsluitingen kunnen de weggebruikers Schagen het beste bereiken van de zuidzijde (Julianalaan) en de westzijde (Hofstraat). Omrijden via Zuiderweg/Westerweg geeft dan de snelste verbinding.†De werkzaamheden zijn als volgt:

1. Rotonde provinciale weg N241 / Cornelis Blaauboerlaan

Ten behoeve van de aanleg van de Cornelis Blaauboerlaan en de nieuw te ontwikkelen wijk Nes-Noord wordt op de N241 een nieuwe rotonde aangelegd. De N241 tussen de Nes en de N248 zal hiervoor van vrijdagavond 9 april vanaf†20.00 uur t/m†maandagochtend 12 april 05.00 uur worden afgesloten. Ook in de daarop aansluitende week zal steeds tussen 20.00 uur en 05.00 uur dit deel van de N241 worden afgesloten.

2. Spoorwegovergang Nes

De spoorwegovergang Nes moet verbreed worden in verband met de verdere aanleg van de Cornelis Blaauboerlaan. Aansluitend worden ook werkzaamheden uitgevoerd op deze laan en de Frans Halsstraat. Tussen 22 maart en 2 juni wordt hiervoor de spoorwegovergang Nes afgesloten voor alle verkeer. In het weekend van 10 april 00.30 uur t/m maandag 12 april 04.30 uur zal Prorail de spoorwegovergang Nes daadwerkelijk verbreden. Er rijdt in deze periode geen treinverkeer tussen Anna Paulowna en Heerhugowaard. Reizigers worden dan met bussen vervoerd. Op 3 juni zal de Cornelis Blaauboerlaan naar verwachting opengesteld worden.

3. Kruispunt Frans Halsstraat / Nes

Van 19 april t/m 2 juni is de kruising Frans Halsstraat / Nes afgesloten voor het autoverkeer. Dit kruispunt wordt in die periode volledig gereconstrueerd. De aan de Nes gelegen instanties en woning blijven te allen tijde bereikbaar. Voetgangers en fietsers langs de Frans Halsstraat worden omgeleid via de Doornenhof.

4. Kruispunt Frans Halsstraat / Beethovenlaan

Op dit moment wordt de brug bij de kruising Frans Halsstraat / Beethovenlaan aangelegd. Deze brug is uiterlijk 16 april gereed. Fietsers en voetgangers kunnen er nog langs, maar de weg is momenteel afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

5. Spoorwegovergang Hoep

Op maandag 29 maart wordt begonnen met de reconstructie van de spoorwegovergang Hoep. Vanaf deze dag is deze afgesloten voor al het autoverkeer. De werkzaamheden zullen naar verwachting 4 juni gereed zijn. Het verkeer zal via de Zuiderweg omgeleid worden; de Spoorlaan wordt tijdelijk ingesteld voor eenrichtingverkeer. In het weekend van 10 april 00.30 uur t/m maandag 12 april 04.30 uur zal Prorail werkzaamheden aan deze spoorwegovergang uitvoeren. Gedurende deze periode zullen ook voetgangers de spoorwegovergang niet kunnen passeren. Voetgangers worden dan omgeleid via de voet- en fietstunnel De Schakel.†

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht†op www.schagen.nl onder Beleid en Plannen --> Centrum Rand Oost --> Spoorweg Hoep. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl