Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 maart 2010 Gemeentebestuur Niedorp op vrijwilligersdag aandacht voor de Buurtbus

Op vrijdag 19 maart 2010 gingen burgemeester A. van Dok-van Weele, wethouder Enno Bijlstra, raadsleden Henk Koomen (CDA) en Tonny Verdonk (PvdA) van de gemeente Niedorp mee met de Buurtbus. Namens het gemeentebestuur Niedorp wilden zij dit grote vrijwilligersproject in de belangstelling zetten en hun waardering uitspreken.

De Buurtbus is een initiatief van Omnivervoersverening Noord-Hollands Noord. Ruim honderd vrijwilligers zorgen dat de Buurtbus dagelijks rijdt in de gemeenten Niedorp, Anna Paulowna, Harenkarspel, Opmeer, Schagen, Wieringermeer en Zijpe. Burgemeester A. van Dok - van Weele: Ik ben diep onder de indruk van dit vrijwilligersproject. Mijn bewondering voor de vrijwilligers is zeer groot.

Vanaf het gemeentehuis voerde de rit naar Schagen. Wethouder Enno Bijlstra reed als oud-vrijwilliger van de Buurtbus, het eerste stuk naar Winkel. Piet Heneweer en Eef Bos van de Omnivervoersverening Noord-Hollands Noord en de Buurtbusvereniging vroegen de bestuursleden om steun voor het project. In Schagen maakte het gezelschap een stop bij koffiecafe Tante Annie, waar de Schager wethouder Jan Bouwes bij het gesprek aanschoof. Daar vroeg de busvereniging ook aandacht voor de ontbrekende plas- en koffieplek voor de vrijwillige chauffeurs. Wethouders Bijlstra en Bouwes gaven aan dat er samenwerking gezocht moet worden met de buurgemeenten om steun te geven aan de Buurtbus.

Vanaf Schagen reed de Buurtbus via het NS station in Anna Paulowna naar het gemeentehuis in Wieringermeer. Piet Heneweer vroeg ook daar aandacht voor de Buurtbus. Met een reservebus vetrok het gezelschap rond het middaguur weer naar het gemeentehuis in Nieuwe Niedorp. Daar wachtte de bestuursleden nog een schone taak. De handen gingen uit de mouwen: de reservebus werd gewassen... (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl