Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 06 april 2010 Voortgang werkzaamheden Pontweg nabij PHH-gebouw Texel

Sinds 1 maart 2010 verricht de provincie Noord-Holland herstelwerkzaamheden aan de Pontweg. Inmiddels is het grootste deel afgerond. Vanaf de Keesomlaan richting de veerhaven kan de Pontweg weer normaal gebruikt worden. Het gebied rondom het PHH gebouw levert echter enige vertraging op. Naar verwachting zijn de werkzaamheden hier uiterlijk de eerste week van mei afgerond.

De provincie Noord-Holland combineert groot onderhoud aan de Pontweg met het verzorgen van een goede ontsluiting van het PHH-gebouw en de Gasthuisstraat. Vanwege aanpassingen aan de weg en de fietspaden moeten er kabels en leidingen verlegd worden. Het overleg met belanghebbende partijen vergt meer tijd dan vooraf is ingeschat. Om de werkzaamheden mogelijk te maken wordt het PHH-gebouw ontsloten via de noodweg die vanuit de Gasthuisstraat naar het PHH-gebouw loopt. Om het gebied te verlaten moet het verkeer via het fietspad naar de Schoorwal. Uiteraard kunnen de hulpdiensten te allen tijde via de Pontweg uitrukken naar waar de noodroep is.

Deze tijdelijke verkeersmaatregelen blijven van kracht totdat de provincie de werkzaamheden heeft afgerond. Daarna wordt de verbinding tussen de Schoorwal en het parkeerterrein van de Zandkoog weer afgesloten voor normaal autoverkeer. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl