Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 19 april 2010 Werkzaamheden N9 officieel gestart bij de Stolpen en Schoorldam

Al enkele maanden wordt er gemeten, de grond omgewoeld en de contouren uitgezet voor de omlegging van de N9. De weg langs het Noord-Hollandsch kanaal. De weg wordt omgelegd rondom De Stolpen en bij Schoorldam. Rijkswaterstaat is hier de opdrachtgever.

Door de omlegging van de N9 verbetert de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in beide dorpskernen. Ook verbetert het de verkeersveiligheid op de N9 en is de Kop van Noord-Holland beter bereikbaar.

Op vrijdag 16 april 2010 is een feestelijke start gemaakt met de werkzaamheden. Fred Delpeut, Hoofd-ingenieur directeur van Rijkswaterstaat Noord-Holland opende de rij met sprekers. Door goede samenwerking tussen de gemeenten, provincie, het bedrijfsleven en Rijkswaterstaat krijgen we twee omleggingen die begin 2012 gereed moeten zijn. Na hem sprak gedeputeerde Elisabeth Post. Ook zijn is blij met deze omleggingen. Zij wist te melden dat er al in de jaren zestig van de vorige eeuw, plannen werden gesmeed om de wegen langs het Noord-Hollandsch kanaal aan te passen. Als laatste sprak Ad de boer, directeur van bouwbedrijf MNO Vervat. Hij is trots dat zijn bedrijf de opdrachten voor de omleggingen heeft gekregen. Als geen andere kent hij de verkeersproblematiek. Hij woont in de gemeente Zijpe en rijdt iedere dag over de Stolpen om naar zijn kantoor te gaan. In 2012 moet dat veel gemakkelijker gaan.

Tenslotte werden de gedeputeerde en de hoofd-ingenieur directeur uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Met een shovel en een grote graafmachine wisten zijn een hoeveelheid zand te verplaatsen. Op deze wijze werd in feite het daadwerkelijke startsein gegeven voor de omleggingen van de N9 bij de Stolpen en Schoorldam. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl