Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 april 2010 Bromfietsers nu op rijbaan Langevliet (Julianadorp)

Tot voor kort kon u nog bromfietsers tegenkomen op het fietspad Langevliet, tussen de Boterrug en de Wethouder W. de Boerstraat. Dat is nu verleden tijd.

Om de verkeersveiligheid te vergroten is besloten om ook op dit gedeelte de maatregel ‘Bromfiets op de rijbaan’ in te voeren. Hiermee geldt nu op alle gemeentelijke wegen binnen de bebouwde kom dezelfde regel voor bromfietsers. Allemaal op de rijbaan dus. Dat zorgt voor extra duidelijkheid.

Duurzaam veilig

Eind 1999 is de maatregel ‘Bromfiets op de rijbaan’ landelijk ingevoerd. Sinds die datum mag een bromfietser niet meer op een ‘verplicht fietspad’ rijden. De invoering van deze maatregel is een onderdeel van het Startprogramma Duurzaam Veilig. Een praktijkproef heeft destijds uitgewezen dat het aantal letselongevallen met bromfietsers op de betreffende trajecten met vijftig procent afneemt bij invoering van deze maatregel. In deze proef bleek dat vooral de conflicten met afslaand en kruisend autoverkeer en de conflicten met fietsers op de fietspaden waren opgeheven.

Op het gedeelte van de Langevliet, binnen de bebouwde kom van Julianadorp was deze maatregel tot op heden nog niet ingevoerd. Reden hiervoor was dat er rond kruispunt ‘Veul’ geen veilige locatie was waar bromfietsers van de rijbaan naar het fietspad konden worden gebracht en andersom. De keuze werd gemaakt om bromfietsers langs de gehele Langevliet van de rijbaan te weren. De aanleg van de Zuiderhaaks en de daarbij behorende rotonde op de Langevliet hebben dat inzicht gewijzigd. De keuze is gemaakt om nu alleen rond het voornoemde kruispunt de bromfiets van de rijbaan te weren. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl