Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 09 juni 2010 Vliegkamp De Kooy weer open na vliegincident

Een sportvliegtuigje van het type Pitts Special is op 8 juni 2010 na de landing op Maritiem Vliegkamp De Kooy, tijdens het uitrollen, op zijn neus terechtgekomen.

Na controle in de ziekenboeg van het vliegkamp in Den Helder, bleek de piloot ongedeerd.

Het Korps Landelijke Politiediensten doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het vliegveld werd in eerste instantie gesloten voor civiel vliegverkeer. Inmiddels is het vliegtuigje van de start- en landingsbaan verwijderd en het vliegveld weer volledig opengesteld. Er is geen sprake van milieuschade.

De Lynx search and rescue-helikopters van het Defensie Helikopter Commando, gestationeerd op De Kooy, konden hun zoek- en reddingstaken gewoon blijven uitvoeren. (Bron: Ministerie van Defensie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl