Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 juni 2010 Plaatsing brug laatste schakel in fietspad Burgerweg in Burgerbrug

Afgelopen dinsdag heeft het hoogheemraadschap als wegbeheerder een fietsbrug geplaatst bij het fietspad Burgerweg. Er was een telekraan met hijscap nodig om de ruim 4,5 ton zware brug in één keer op zijn plek te hijsen.

De fietsbrug is van hout, met stalen liggers en een composiet deklaag, enligt bij gemaal A in de gemeente Zijpe. Dit project maakt onderdeel uit van de gemeentelijke plannen voor een betere en veilige fietsroute tussen Tuitjenhorn en de kust. De nu afgeronde fase loopt van de Westfriese Omringdijk tot gemaal A langs de Burgerweg.

De officiële opening van weg en fietspad vindt plaats op woensdag 16 juni. Hoogheemraad Kees Stam zal samen met 55 kinderen van een basisschool uit de buurt de openings-handeling verrichten. Het evenement heeft een WK-tintje.

Fotos van de plaatsing van de burg zijn te vinden op www.hhnk.nl (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl