Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 juni 2010 Cornelis Blaauboerlaan in Schagen geopend

De Cornelis Blaauboerlaan is donderdag 10 juni 2010 geopend door wethouder Jan Bouwes van de gemeente Schagen en gedeputeerde Elisabeth Post. Onder begeleiding van een bonte stoet is de nieuwe weg geopend. Hiermee is de verbeterde ontsluiting aan de oostkant van Schagen op de N241 een feit. Na afloop van de opening deelde wethouder Jan Bouwes aan passerende auto's bloemen uit voor de overlast die er door de afsluiting was.

In november 2009 werd voor de aanleg van de nieuwe weg het startsein gegeven. Sindsdien is er hard gewerkt aan de weg, de rotonde, spoorwegovergang en de reconstructie van de Frans Halsstraat. Behalve dat de Cornelis Blaauboerlaan voor een goede verbinding met de N241 zorgt, is de nieuwe weg tegelijk de ontsluitingsweg van de toekomstige woonwijk Nes-Noord.

De weg is vernoemd naar Cornelis Blaauboer (1890 - 1950). Hij was onder meer wethouder, raadslid en loco-burgemeester in Schagen. Hij is bovendien geboren op een boerderij aan de Nes. Cornelis Blaauboer was in die tijd een ondernemend en vooruitstrevend man. In de jaren '20 van de vorige eeuw bezat hij een garagebedrijf aan de Nieuwe Laagzijde, bekend als Blaauboer & Kossen. Hij was tevens eigenaar van een aannemersbedrijf in de Herenbosstraat en een metselbedrijf aan de Zuiderweg. In de Tweede Wereldoorlog vorderden de Duitsers de garage aan de Laagzijde. Om zijn werkzaamheden te kunnen voortzetten, kocht Blaauboer de timmerfabriek met het bekende zaagdak van Tuinman nabij de spoorovergang aan de Zuiderweg. Al snel had hij daar een prima werkplaats voor auto's en tractoren. Cornelis Blaauboer was een man voor wie iedereen veel respect had. Hij zette zich in voor het algemeen belang en het onderwijs in Schagen. Zo hielp hij mee aan de stichting van de Technische School aan de Nijverheidsstraat, die ook zijn naam kreeg. Deze school is inmiddels verdwenen, zijn naam leeft nu nog voort in de Cornelis Blaauboerlaan. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl