Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 21 juni 2010 Overgang spoorweg Hoep in Schagen bijna klaar

De werkzaamheden die eind maart gestart zijn aan de spoorwegovergang Hoep zijn nu bijna gereed. Momenteel worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. De spoorwegovergang zal in de loop van week 25 (21 tot en met 25 juni) officieel in gebruik worden genomen. De bomen en struiken zullen in november worden geplant. De omstandigheden in april en mei waren te ongunstig om deze plantwerkzaamheden uit voeren.

Het ontwerp van de spoorwegovergang is in overleg met Prorail tot stand gekomen. Na de werkzaamheden is de spoorwegovergang alleen nog toegankelijk voor voetgangers, (brom)fietsers, nood- en hulpdiensten en rouwstoeten. Hiermee worden de smalle straten aan weerszijden van de spoorwegovergang autoluwer en kunnen fietsers veiliger van en naar het centrum komen. Het autoverkeer vanaf de Hoep kan via de Zuiderweg of via de nieuwe Cornelis Blaauboerlaan naar het centrum rijden.

Naast de spoorwegovergang Hoep is ook het verkeersplateau Nieuwe Laagzijde / Thorbeckestraat aangepast. Ook het laatste stukje van de Nieuwe Laagzijde en de bocht Hoep / Kogerlaan is aangepast.

Uitgevoerde werkzaamheden aan het riool

Naast de werkzaamheden boven de grond aan de spoorwegovergang is het bestaande riool van binnenuit versterkt. Hiermee is de sterkte van het riool weer voor vele jaren gewaarborgd. Ook is de oorzaak van de verzakkingen bij de brug in de Kogerlaan gevonden en zijn deze problemen verholpen. In de Hoep is alvast een extra riool gelegd, zodat bij de toekomstige reconstructie van de Hoep de straat niet meer open hoeft.

Zinkbare palen voor nood- en hulpdiensten en uitvaartorganisaties

Om ervoor te zorgen dat de politie, brandweer en ambulance in het geval van een calamiteit op tijd in de Hoep kunnen komen, zijn er twee automatisch zinkbare palen aan de zuidzijde van de spoorwegovergang aangebracht. Op het moment dat voertuigen van de nood- en hulpdiensten naderen, worden deze palen geactiveerd en zakken deze weg in de grond. Dit wordt ook aangegeven door middel van lichten in een zuiltje. Ook de paal zelf is verlicht. De uitvaartorganisaties krijgen een pas, waarmee zij het systeem kunnen bedienen. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl