Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 juni 2010 Nieuwe fietsklemmen station Den Helder

Bij het centraal station van Den Helder was het tot voor kort een rommelige aanblik door de kriskras geplaatste fietsen in de omgeving van het station. Oorzaak hiervan was het tekort aan fietsklemmen en de ouderdom van deze klemmen. Om de omgeving van het station een fraaier aanzicht te geven is besloten om naast het station, aan de zijde van de Boerhaavestraat, nieuwe fietsklemmen te plaatsen.

De fietsklemmen zijn onlangs in samenwerking met de Provincie Noord-Holland, Prorail en de gemeente Den Helder geplaatst. De nieuwe fietsklemmen beschikken allemaal over een aanbindbevestiging. Hierdoor kunnen de fietsen makkelijker met een ketting aan de klemmen worden gebonden. Fietsdiefstal wordt hiermee een stuk lastiger.

Oude klemmen verwijderd

Om de omgeving ook in de toekomst netjes te houden, worden de oude fietsklemmen binnenkort verwijderd. De gebruikers van deze oude fietsklemmen worden dan ook verzocht om vanaf heden alleen nog de nieuwe fietsklemmen te gebruiken. Fietsen die nog in de oude klemmen staan worden voorzien van een waarschuwing met het verzoek deze fiets te verplaatsen. Fietsen die niet tijdig zijn verwijderd, verplaatsen wij naar de nieuwe klemmen. Oudere fietsen waarvan wij vermoeden dat ze niet meer worden gebruikt, worden zelfs helemaal verwijderd.

Met genoemde maatregelen hopen wij een aantrekkelijke stationsomgeving te creeren. Ook hopen wij dat hierdoor meer treinreizigers de fiets gaan gebruiken als voor- en natransport naar de trein! Dit is goed voor het milieu en geeft in de omgeving een minder grote parkeerdruk. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl