Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 juni 2010 Fietspad Burgerbrug feestelijk geopend

Op woensdag 16 juni 2010 hebben Kees Stam, bestuurder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, wethouder Piet Marees van de gemeente Zijpe en de kinderen van de Sint-Joseph school uit Burgerbrug het nieuwe fietspad aan de Burgerweg in Burgerbrug geopend.

Voorafgaande aan de openinghandeling waren er enkele behendigheidsspelen voor de kinderen. De winnaars kregen een tegoedbon. Goed voor een echte wedstrijdbal van het Wereldkampioenschap voetbal. Na deze activiteit wandelde het gehele gezelschap naar een oranje lint, dat over de brug nabij het Gemaal was gespannen. Op een teken van het organiserende comité, knipten de bestuurder, de wethouder en twee leerlingen van de school het lint door en wandelde het gezelschap over de brug, waarmee het fietspad was geopend.

Wethouder Piet Marees bedankte het Hoogheemraadschap en de aannemer voor hun werkzaamheden en de Dorpsraad Burgerbrug voor hun belangrijke inbreng voor het tot stand komen van het fietspad.

Hierbij is de Zijpe weer een beetje verkeersveiliger gemaakt. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl