Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 juli 2010 Van Galenstraat in Den Helder wordt eenrichtingsverkeer

De Van Galenstraat, tussen Javastraat en Hertzogstraat, wordt eenrichtingsverkeer. Het is een van de maatregelen om het schoolverkeer overzichtelijker en veiliger te laten verlopen.

De aanleiding voor het instellen van de maatregelen is het bouwproject op het voormalige Lidwinaterrein aan de Van Galenstraat-Hertzogstraat. Voorheen kon op dit terrein worden geparkeerd. Leerkrachten, ouders en verzorgers van de leerlingen van basisschool de Windwijzer maakten hier gebruik van. Nu dit niet meer kan, hebben we samen met de school en de aannemer gezocht naar mogelijkheden om het schoolverkeer toch goed te regelen.

De belangrijkste verkeersmaatregel is het instellen van eenrichtingsverkeer in de Van Galenstraat tussen de Javastraat en de Hertzogstraat. Daarnaast komt er een aparte parkeerstrook aan de Van Galenstraat waar ouders kort hun auto kunnen parkeren. Tot slot wordt het stopverbod aan de oostzijde van de Van Galenstraat tussen de Javastraat en de Joubertstraat opnieuw aangebracht.

De gemeente Den Helder verwacht dat deze maatregelen met ingang van het nieuwe schooljaar zijn doorgevoerd. De maatregelen blijven in ieder geval van kracht totdat de Windwijzer is verhuisd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl