Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 juli 2010 Hangaar 5 op Den Helder Airport geopend

Op vrijdag 2 juli 2010 om 13.00 uur, vond de officiële opening plaats van alweer de vijfde hangaar op Den Helder Airport.

Met een druk op de knop door directeur Conny van den Hoff en oud-directeur Roel Hijmans, werden de zonnecellen die op het dak van de hangaar zijn gemonteerd, in gebruik genomen waardoor de elektrische deuren van Hangaar 5 werden geopend.

In haar openingsspeech, benadrukte Conny van den Hoff het belang van de ontwikkelingen op Den Helder Airport, o.a. in het kader van werkgelegenheid, voor zowel Den Helder als de regio.

De heer Arthur van Zon sprak namens Luchtvaart Themapark Aviodrome in Lelystad. Hij bedankte Roel en Conny voor de periode dat de Uiver 3 maanden lang onderdak heeft gekregen op Den Helder Airport, nadat deze na de landing door het linker landingsgestel was gezakt.

Technische details:

Hangaar 5 is duurzaam gebouwd. Het voorziet geheel in de eigen energiebehoefte door middel van zonnecellen op het dak. Het gebouw is bijna 51 meter lang en 31 meter breed en heeft een vloeroppervlak van 1.588 vierkante meter. De hoogte bedraagt 11 meter. De hangaar heeft een vloeistofdichte vloer zodat het binnen wassen van de helikopters en vliegtuigen tot de mogelijkheden behoort. Ook kunnen er in de hangaar reparaties worden verricht.

Stallingruimte voor helikopters was hard nodig op Den Helder Airport. Doordat de offshore-sector nog altijd groeiende is, worden er meer helikopters ingezet. Meer helikopters betekent ook meer behoefte aan stallingruimte. Met Hangaar 5 is in deze behoefte voorzien. De hangaar biedt plaats aan zeker 7 helikopters. Bij het ontwerp is rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding van het vloeroppervlak met 455 vierkante meter. Dit zou kunnen worden gebruikt als stallingruimte, maar eventueel ook als kantoor- of magazijnruimte.

Meer informatie op www.denhelderairport.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl