Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 28 juli 2010 Abris voor elke bushalte in Noord-Holland

In 2009 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland de wens uitgesproken om bij alle bushaltes in de provincie een abri te plaatsen.

Op deze wijze verwacht de provincie het wachtcomfort bij bushaltes te vergroten en hiermee ook het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. In totaal zijn er ongeveer 2200 haltes zonder abri. De bedoeling is om hiervan 500 haltes de komende twee jaar te voorzien van een abri. De eerste fase betreft het plaatsen van abris bij gemeenten die binnen het abricontract van de provincie vallen. De tweede fase richt zich op abris langs provinciale wegen.

De laatste fase betreft het plaatsen van abris bij gemeenten binnen de concessiegebieden van de provincie. Voor deze laatste fase stelt de provincie Noord-Holland nu eenmalig subsidie beschikbaar. Binnen de uitvraag krijgen gemeenten 95% vergoed van de aanschafwaarde van de abri, eventuele fietsbeugels, een prullenbak en de plaatsingskosten. De uiteindelijke beoordeling van de aanvragen gebeurtvolgens het 'Investeringsprogramma wachtruimtes bij bushaltes in Noord-Holland 2010'.

Voor meer informatie, kan contact worden opgenomen met: de heer Ripassa, telefoon: 06 - 18 60 9443, e-mail: (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl