Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 18 augustus 2010 Fietsbrug bij de Corona in Tuitjenhorn geplaatst

In de stromende regen is op dinsdag 17 augustus de fietsbrug bij de Corona in Tuitjenhorn geplaatst.

Om een gevaarlijke verkeerssituatie weg te nemen gaf gemeente Harenkarspel opdracht voor aanleg van deze fietsbrug in Tuitjenhorn. Het is de brug in het fietspad nabij de Corona in Tuitjenhorn. Met de komst van deze fietsbrug hoeven wandelaars en fietsers niet meer het naast gelegen Noorderlicht over, waar autoverkeer raast.

Langs het Noorderlicht loopt sinds kort een fietspad. Dit fietspad vormt de verbinding tussen de Corona in Tuitjenhorn en de Remmerdel in Warmenhuizen. Dit fietspad is onlangs aangelegd, speciaal om een verkeersveilige route voor leerlingen van de openbare school aan de Remmerdel te maken. Echter, het fietspad was nog niet compleet. Een fietsbrug moest er nog komen over water, nabij de Corona.

De brug lag al naast de sloot, maar moest wachten op een vrijstellings- en bouwprocedure. Er werd met name gewacht op een uitspraak van de rechter tegen een bezwaar (verzoek om voorlopige voorziening). De rechter heeft dit verzoek om een voorlopige voorziening wat betreft de brug afgewezen. De brug is daarom nu gelegd.

De brug is gereed als op 23 augustus het schoolseizoen weer begint. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl