Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 31 augustus 2010 Rotonde Oostoeverweg nabij Den Helder (N99) en nieuwe markering op N9 en N99

Rotonde

Rijkswaterstaat werkt sinds 2007 aan de verkeersveiligheid op de N99 door het aanleggen van rotondes. Nu wordt het kruispunt N99/Oostoeverweg nabij Den Helder omgebouwd tot een rotonde. De werkzaamheden hiervoor starten in september 2010. Eerder heeft Rijkswaterstaat rotondes gerealiseerd bij de Koningsweg in Westerland, Gesterweg in Den Oever en De Weel in Hippolytushoef.

Wat is de (verkeers)hinder tijdens de werkzaamheden rotonde?

Van maandag tot en met donderdag wordt in de avond- en nachtelijke uren gedurende 7 weken de rotonde aangelegd. Tijdens de uitvoering zullen verkeersregelaars het verkeer begeleiden. Eventueel worden verkeerslichten ingezet. Daarnaast geldt er een snelheidsbeperking van 50 km per uur waardoor de wegwerkers veilig kunnen werken. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van maximaal 10 minuten gedurende de uitvoeringswerkzaamheden.

Wanneer vinden de werkzaamheden rotonde plaats?

De werkzaamheden voor de aanleg rotonde starten in september. Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat de werkzaamheden medio december 2010 zijn afgerond.

Hoe rijdt het verkeer straks over de rotonde?

Elke ochtend doordeweeks rijdt veel verkeer vanaf de N99 naar het Marineterrein via het kruispunt N99-Oostoeverweg. Het verkeer dat vanuit de richting Den Helder komt met bestemming Marineterrein moet dan op het kruispunt wachten op het doorgaande verkeer van de N99. Hierdoor ontstaat stagnatie voor het verkeer naar het Marineterrein. Ook het doorgaande verkeer op de N99 ondervindt dan hinder.

Dit verkeersbeeld verandert door de aanleg van de rotonde. Het verkeer komende vanaf de N99 Den Oever richting Marineterrein kan gebruikmaken van twee rijstroken. Aan het eind van de meest rechterrijstrook komt het verkeer samen met het verkeer vanaf Den Helder richting Marineterrein. Het verkeer op de N99 komende vanuit richting Den Helder heeft op de rotonde voorrang op het doorgaande verkeer van de N99. Rijkswaterstaat verwacht dat door de nieuwe wegsituatie de doorstroming voor al het verkeer verbetert.

Nieuwe markering op N9 en N99

Rijkswaterstaat vernieuwt de markering op de N9 tussen Alkmaar en Den Helder en op de N99 tussen Westerland en Oosterland. Op veel Nederlandse wegen buiten de bebouwde kom wordt de belijning aangepast zodat er meer duidelijkheid komt hoe hard de weg-gebruiker mag rijden en/of mag inhalen. De nieuwe strepen zijn een soort geheugensteuntje op de weg. Het verkeer krijgt hierdoor meer duidelijkheid waardoor het veiliger wordt voor iedereen.Ter voorkoming van misverstanden: De bestaande maximum snelheden zijn niet veranderd. Voor de juiste toepassing van de regels geldt nog steeds: verkeersborden gaan vóór strepen.

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl, www.vanAnaarBeter.nl of bel 0800-8002 (ma t/m zon van 06.00 uur tot 22.30 uur, gratis)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl