Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 03 september 2010 Gevaarlijke situaties door klei op de weg

Voor veel agrariërs is de oogsttijd begonnen en daarmee het transport met trekkers en aanhangwagens over de weg. De banden kunnen onder de modder raken en daarmee ook de wegen. Hoewel de agrarirs hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen de wegen ze toch vervuild raken. Hierdoor zijn in het verleden ongevallen veroorzaakt. Het plaatsen van waarschuwingsborden is daarom zeer belangrijk.

Als agrariërs zelf niet in het bezit zijn van waarschuwingsborden bieden wijhen de mogelijkheid tot het lenen van waarschuwingsborden 'Klei op de weg'. Dit geldt voor de ongeveer 1400 kilometer aan plattelands- en verbindingswegen die Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier beheerd. Door het vooraf plaatsen van deze borden worden weggebruikers op de gevaarlijke situatie gewezen. Pas als de werkzaamheden zijn afgelopen en de weg weer schoon is, mogen de borden worden weggehaald.

Het plaatsen van verkeersborden is een belangrijke aanvullende maatregel in het belang van de verkeersveiligheid. Dit ontslaat agrariŽrs echter niet van hun plicht de weg ook tijdens de werkzaamheden schoon te blijven houden.

De borden zijn af te halen op zeven locaties:

Meer informatie is ook te vinden op www.hhnk.nl (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl