Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 05 oktober 2010 Kentekenonderzoek in Waarland op 7 oktober 2010

Op donderdag 7 oktober 2010 zal een kentekenonderzoek plaatsvinden in en om de kern Waarland gelegen in het oostelijk deel van de gemeente Harenkarpsel. Reeds eerder is een dergelijk onderzoek gedaan in het westelijk gedeelte van de gemeente in de omgeving van de kernen Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Dirkshorn-Stroet-Sint Maarten. Dit onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in gebied-bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer op routes in en rond de kern Waarland.

Dat inzicht heeft het college van burgemeester en wethouders nodig. Als het bestuur weet hoeveel en in welke stroom het verkeer over de in- en uitgaande wegen gaat, is het mogelijk eenvoudiger om te besluiten waar de toekomstige verbeteringen moeten plaatsvinden.

Op zeven plaatsen, bij de in/uitgaande wegen rondom de kern Waarland, zullen waarnemers de kentekens van de passerende autos registreren. Per telpunt twee waarnemers. Het is niet zo dat de waarnemers kunnen zien waar de passant vandaan komt of wie het is. Zij registreren alleen de eerste vier cijfers van de kentekennummers, om zo te kunnen zien hoeveel autos in- of uitgaan over de loop van de dag (doorgaand verkeer) en welke lijn zij volgen door Waarland.

Er wordt gedurende de lange ochtendspits (05.45-09:15 uur) en de avondspits (14:45-19:15 uur) geregistreerd. Alleen de eerste 4 karakters van de kentekens worden genoteerd, dat is voldoende om een goed onderzoek te verrichten. De uitslag van het onderzoek zal worden gebruikt voor het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan dat aan het eind van dit jaar gereed zal zijn en ter inzage zal worden gelegd voor reacties. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl