Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 06 oktober 2010 Thorbeckestraat in Schagen op de schop

De Thorbeckestraat in Schagen wordt opgeknapt. Behalve de weg zelf, pakken we ook de trottoirs, parkeervakken en verlichting aan. We planten vijf nieuwe bomen en een aantal bewoners krijgt een minituintje voor hun huis.

Met het opknappen van de Thorbeckestraat willen we dat de straat meer een woonstraat wordt in plaats van de drukke verkeersweg die het nu is.

Vrachtverkeer niet door straat

De straat blijft tweerichtingsverkeer. Om de snelheid uit het verkeer te halen, versmallen we de weg. Twee autos kunnen elkaar dan nog wel passeren, maar zullen vaart moeten minderen. Verkeer langer dan 8 meter mag na de herinrichting niet meer door de straat rijden. Dit betekent dat lange vrachtautos voortaan via de grotere ontsluitingswegen van en naar het centrum zullen moeten rijden.

De parkeervakken maken we iets breder, zodat autos niet meer half op het trottoir hoeven te parkeren. Aan de westzijde van de straat wordt het trottoir verbreed. Aan de oostzijde blijft deze hetzelfde, al verplaatsen we de lantaarnpaal die er nu nog staat naar de overkant. Op die manier hebben we zo min mogelijk obstakels in het trottoir.

Planning

De werkzaamheden duren tot eind oktober. Tijdens de werkzaamheden kan er geen autoverkeer door de straat. De woningen blijven te voet bereikbaar. Voor het verkeer zijn er omleidingroutes. De nieuwe bomen planten we in het najaar.

Met de herinrichting van de Thorbeckestraat komt er een eind aan alle werkzaamheden die met het project Centrumrand Oost te maken hebben. Eind november 2010 is naar verwachting alles klaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare werken van de gemeente Schagen, www.schagen.nl (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl