Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 oktober 2010 Fietsbruggen Breezand open

Bij het kruispunt Molenvaart-Zandvaart in Breezand zijn vanaf vandaag (13 oktober 2010) twee nieuwe fietsbruggen open. De bruggen zijn vorige maand geplaatst en moeten de veiligheid voor fietsers verbeteren.

De fietsbruggen bevinden zich over de Zand- en Molenvaart in Breezand. De brug over de Zandvaart zorgt ervoor dat fietsers op de route Breezand-Westeinde en omgekeerd recht kunnen oversteken en niet langer op de rijbaan hoeven voorsorteren. De korte oversteek en de mogelijkheid om buiten de rijbaan te wachten vergroten de verkeersveiligheid aanzienlijk. De brug over de Molenvaart betekent dat er minder fietsers gebruik hoeven te maken van de drukke kruising. Beide bruggen zorgen ervoor dat de oversteek voor fietsers veiliger wordt.

Aanleiding

Het kruispunt Molenvaart-Zandvaart werd al jaren ervaren als een onveilig kruispunt voor fietsers. Dit leverde veel klachten op bij de gemeente en de fietsersbond. Het kruispunt stond dan ook in de 'knelpunten top tien' in de Kop van Noord-Holland van de fietsersbond. Het belangrijkste knelpunt was het in de bocht voorsorteren van fietsers die vanuit de richting Anna Paulowna de Molenvaart wilden volgen richting Westeinde.

Bruggen beste oplossing

Om de situatie op de kruising Molenvaart-Zandvaart te verbeteren zijn diverse oplossingen aangedragen. In afstemming met diverse partijen, waaronder de fietsersbond, is uiteindelijk gekozen voor de oplossing met de beste prijs-kwaliteit verhouding die ook nog eens op redelijk korte termijn uitgevoerd kon worden. Dat bleek het plaatsen van twee fietsbruggen, en geen totale herinrichting van de kruising. De nu geplaatste bruggen worden voor 90% door de provincie Noord-Holland gesubsidieerd. Een totale herinrichting van de kruising zou vele malen duurder zijn uitgevallen.

In de Polderbode van 13 oktober wordt op de KeerZijde gesproken over het verplaatsen van de fietsersbrug over de Zandvaart. Dit bericht is niet juist. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl