Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 04 november 2010 Callantsogervaart op de schop (Julianadorp)

Aannemer Ballast Nedam uit Zaandam begint maandag 8 november 2011 met de wegreconstructie van het gedeelte van de Callantsogervaart tussen de Zanddijk en de Langevliet. Het gaat om het wegdek ten noorden van het water. De Callantsogervaart is tijdens de werkzaamheden gesloten voor alle verkeer, behalve voor de bussen van Connexxion. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de omgeving en de doorstroming van het verkeer.

De opknapbeurt is nodig omdat de weg langs de randen veel scheuren vertoont. Het asfalt wordt dan ook hersteld. Het asfalt op het gedeelte tussen de Langevliet en de Zuidwal is ook slecht door verlies aan steentjes uit het oppervlak. Hierdoor neemt de grip van banden op het wegdek langzamerhand af. Dit weggedeelte krijgt daarom tevens een nieuwe deklaag.

Daarnaast krijgt de gehele Callantsogervaart de status van 60 km per uur. De weg krijgt een bijbehorende belijning die bestaat uit twee onderbroken kantstrepen. De weg voldoet daarmee aan de nieuwste richtlijnen voor wegbelijning en snelheden.

De werkzaamheden nemen zo'n twee weken in beslag. Om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken wordt het werk in twee fasen uitgevoerd. Vanaf maandag 8 november werkt de aannemer aan het gedeelte tussen de Zanddijk en de Zuidwal. Vanaf maandag 15 november is het gedeelte tussen de Zuidwal en de Langevliet aan de beurt. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl