Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 05 november 2010 Maak een proefrit in een elektrische auto op donderdag 11 november 2010 in Den Burg (Texel)

Op donderdag 11 november 2010, kunnen alle geinteresseerden kennis maken met elektrisch vervoer, van 08.30-09.00 voor het nieuwe gemeentehuis in Den Burg. Op de Dag van de Duurzaamheid, organiseert Urgenda de Elektrische 11-stedentocht. Deze start op zeven plaatsen in Nederland, waaronder Texel.

Ter ere hiervan kan vanaf 08.30 uur een proefrit gemaakt worden in de elektrische Th!nk van Garage Rentenaar en zijn er activiteiten rondom elektrisch vervoer. Vervolgens wuift wethouder Eric Hercules de auto's uit die richting Almere vertrekken. Dit is het einddoel van iedere stoet. Daar wordt een foto gemaakt van de grootste vloot aan elektrische auto's tot nu toe in Nederland verzameld.

Texel is als startlocatie verkozen, omdat een proeftuin Hybride en elektrisch rijden die najaar op het eiland van start is gegaan. Twintig Texelse bedrijven en organisaties nemen gesubsidieerd een elektrische auto af, waarna hun ervaringen drie jaar gevolgd worden. Daarnaast worden twintig publieke elektrische oplaadpunten op het eiland gerealiseerd. Het doel van deze proeftuin is om meer inzicht te krijgen in wat er nodig is om elektrisch rijden te laten slagen.

De organisatie van de start van de Elektrische 11-stedentocht op Texel is in handen van Stichting Duurzaam Texel en stichting Urgenda. De gemeente Texel, die zelf ook meedoet aan de Proeftuin elektrisch rijden, stelt het plein voor het gemeentehuis beschikbaar voor deze kennismaking met elektrische mobiliteit.

Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid en activiteiten die de tocht aandoet: www.dagvandeduurzaamheid.nu. (Bron: Stichting Duurzaam Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl