Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 15 december 2010 Veiligheidscertificaat voor luchthaven Texel

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft woensdag 8 december 2010 aan de N.V. Texel Airport een veiligheidscertificaat uitgereikt. Met het behalen van dit certificaat voldoet de luchthaven Texel aan de regelgeving die is uitgevaardigd door de Internationale Burgerluchtvaart Organisatie (ICAO). Met het certificaat verklaart de IVW dat de infrastructuur van Texel en het gebruik van de luchthaven in overeenstemming zijn met de geldende internationale veiligheidsregels.

De luchthaven Texel is een internationale luchthaven met twee grasbanen met een lengte van 1115 en 630 meter. Er vinden jaarlijks zo'n 25.000 vliegbewegingen (starts + landingen) plaats. De vluchten van- en naar Texel zorgen jaarlijks voor ongeveer 10.000 bezoekers. Het certificeren van luchthavens heeft als doel de eigen werkzaamheid en waakzaamheid van de exploitant tot het borgen van de orde en veiligheid te stimuleren.

Het certificaat is toegekend voor een periode van vijf jaar. Gedurende deze periode ziet de IVW erop toe dat Texel zich houdt aan de eisen die verbonden zijn aan het veiligheidscertificaat. Voor het uitgeven van het veiligheidscertificaat heeft de inspectie een certificatieonderzoek uitgevoerd. (Bron: Inspectie Verkeer en Waterstaat)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl