Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 20 december 2010 Wegen op Texel van Rijkswaterstaat naar gemeente

Op 15 december 2010 zijn de 'rijkswegen' op Texel overgedragen van Rijkswaterstaat aan de gemeente Texel. De vier partijen Rijkswaterstaat, Gemeente Texel, Staatsbosbeheer en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben hiervoor een overeenkomst getekend. De grond waarop een deel van de overgedragen wegen ligt blijft in bezit van het hoogheemraadschap en Staatsbosbeheer.

Met het tekenen van de overeenkomst neemt de gemeente Texel de wegen inclusief het beheer en onderhoud over. Ook is een aantal strandafgangen overgedragen aan Texel. De overdracht past in het streven van het Rijk om de verantwoordelijkheid voor lokale wegen over te dragen aan andere overheden omdat deze niet tot de rijkskerntaak behoort. De overdracht is tot stand gekomen na intensief overleg met de partijen. Officieel gaat het beheer van de wegen en strandslagen over naar de gemeente Texel na het slaan van het Koninklijk Besluit. De verwachting is dat dit gebeurt in het voorjaar van 2011.

Rijkswaterstaat op Texel Het pontplein 't Horntje en de ponthaven blijven eigendom van Rijkswaterstaat, evenals de twee voorlanddijken bij het NIOZ en bolwerk Robbengat. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat de zorg voor de kustlijn. Zo blijft Rijkswaterstaat aanwezig op Texel. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl