Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 18 januari 2011 Extra paal spoorwegovergang Hoep in Schagen

De gemeente Schagen gaat bij de spoorwegovergang Hoep/Nieuwe Laagzijde nog een extra paaltje plaatsen. Afgelopen zaterdag vond op deze spoorwegovergang een ongeluk plaats waarbij niemand gewond raakte. Ondanks de bestaande (beweegbare) afzetting, waarschuwings- en verkeersborden blijkt het toch nog mogelijk de spoorwegovergang te bereiken.

De gemeente heeft vanochtend ter plaatse de situatie bekeken. Het blijkt dat het fietspad en de groenstrook aan de overzijde van de weg autos alsnog een doorgang kan geven. Om dit te verhinderen en ongelukken te voorkomen wordt binnenkort een extra paal geplaatst. De ver-zinkbare palen aan beide kanten van het spoor stonden de laatste tijd een paar keer in storing maar dat is sinds woensdag weer verholpen. Ook op het moment van de botsing werkten de verzinkbare palen goed en versperde het de toegang tot de overgang.

Afgelopen zaterdag botste een trein vanuit Den Helder met lage snelheid tegen een auto aan. Het voertuig kwam vast te zitten in het spoor toen de bestuurder probeerde om te draaien op de overweg. De bestuurder kon kort voor de aanrijding de auto verlaten. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl