Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 februari 2011 Verzoek aan bewoners van Harenkarspel om keien uit berm te halen

Er ontstaan op enkele plaatsen binnen de gemeente Harenkarspel gevaarlijke situaties, omdat de bewoners op eigen initiatief stenen en keien in de berm neerleggen.

Vermoedelijk leggen inwoners zulke keien neer om het parkeren en passeren in de berm van autos te voorkomen. Dit is niet toegestaan. Automobilisten die moeten uitwijken, mogen niet gehinderd worden door deze obstakels. Het kan grote gevolgen hebben als een auto uitwijkt en op de kei knalt, of als de gemeente maait en de messen stukslaan op het steen. De berm is eigendom en in het beheer van de gemeente.

De gemeente wordt, als wegbeheerder en eigenaar van de berm, aansprakelijk gesteld bij ongeval en schade. Daarom zijn dergelijke obstakels verboden in de openbare ruimte. Vandaar dit dringend verzoek aan bewoners om de betonnen blokken, keien en stenen weg te halen.

Voor nadere informatie over het wegbeheer en dergelijke kunnen inwoners terecht bij afdeling Ruimte van gemeente Harenkarspel, via telefoon 0226-396600. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl