Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 07 februari 2011 Nieuwe inrichting voor Middenweg in Den Helder

Wethouder Den Dulk-Winder: “De afgelopen jaren hebben diverse tekeningen over de inrichting van de middenweg ‘op tafel gelegen’. Uiteindelijk zijn drie varianten besproken in de buurt en met klankbordgroepen. Het plannen maken is voorbij. Het eindresultaat is een veilige en mooie laan’achtige’ Middenweg, de zogenoemde variant 2, waarvoor de meeste draagvlak is. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. We maken er een mooie laan van waar langs 53 nieuwe elzen worden geplant. Zo ontstaat een mooie verbinding tussen Nieuw Den Helder en ons stadshart. Tegelijk verrichten we groot onderhoud aan de Middenweg zelf.”

Ledverlichting

Langs de Middenweg krijgen alle lantarenpalen led-verlichting (="Light" Emitting Diode). Led-lampen gaan drie keer zo lang mee, vragen bijna geen onderhoud en zijn bovendien energiezuiniger. Het zacht-witte licht, in plaats van het vertrouwde oranjeachtige licht, vergroot kleurherkenning en verhoogt de verkeersveiligheid. De Middenweg is de eerste ‘doorgaande’ weg waar op grote schaal led-verlichting wordt toegepast. De komende jaren krijgen meer straten en wegen doorgaande led-verlichting. Dit wordt meegenomen in het periodieke onderhoud. In sommige woonwijken, zoals de Zuiderzeebuurt en straks Julianadorp-Oost is led-verlichting al toegepast.

Wegwerkzaamheden

In overleg moet bewoners en bedrijven in de buurt wordt een plan van aanpak gemaakt waarin staat hoe en wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd en wat dat betekent voor de bereikbaarheid van de omgeving. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl