Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 maart 2011 Verkeerslichten bij Agriport in gebruik

De verkeersveiligheid op het kruispunt vanaf de provinciale weg N239 naar Agriport is al jaren een punt van aandacht. Sinds 2005 is overleg gevoerd tussen Provincie Noord-Holland, de gemeentes Medemblik en Wieringermeer, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en Agriport A7 BV om te komen tot een veilige oplossing.

Met name de inschatting van de omvang van toekomstige ontwikkelingen bracht veel discussie bij het ontwerp van het kruispunt. Uiteindelijk is besloten een tussentijdse oplossing te realiseren waarbij de veiligheid voor de ankomende vijf jaren verbeterd is en waarbij de aankomende tijd gebruikt kan worden om de werkelijke verkeersontwikkelingen te meten.

De verkeerslichten waren precies op tijd klaar, want vanaf woensdag 23 februari 2011 vond het Hollands Flower Festival plaats bij Agriport. Gemeente Wieringermeer is met de komst van de verkeerslichten de status van stoplichtvrije gemeente definitief kwijtgeraakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl