Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 08 maart 2011 Fietsen op de Hartweg in Niedorp veiliger

Deze week start Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de voorbereiding voor het veiliger maken van zes kruispunten op de Hartweg in Niedorp. Voor fietsers wordt de oversteek overzichtelijker, de kruispunten worden beter verlicht en de weg opnieuw geasfalteerd. Vanaf 21 maart 2011 kan het verkeer hinder ondervinden. Naar verwachting is het werk half april gereed.

De Hartweg heeft een lengte van ruim 5 km en loopt van de N241 tot aan de Westfriesedijk. Deze gebiedsontsluitingsweg is nog niet zo ingericht. Aannemer Ooms Construction bv start nu met het opknappen van de zes kruispunten. Het fietspad wordt verlegd zodat fietsers voor het afslaand verkeer beter zichtbaar zijn. Op het kruispunt, waar de Doorbraakweg en de Zwarteweg de Hartweg kruisen, wordt een tusseneiland gemaakt voor overstekende fietsers. De kruispunten zelf krijgen nieuw asfalt en nieuwe belijning. Er komen elf nieuwe lichtmasten.

Bereikbaarheid

Het werk wordt tussen 21 maart t/m 8 april 2011 veelal in de avonden en nachten uitgevoerd (van 19.00 tot 06.00 uur). Er staan omleidingsborden. Het gaat om de volgende afsluitingen:

Overdag zal op maximaal twee plaatsen tegelijk één rijstrook van de Hartweg afgezet zijn. Vertraging is mogelijk. Alle rijstroken en het (brom)fietspad blijven in de spits gewoon open.

Afsluiting Lutjewinkelerbrug

Naast de werkzaamheden aan de Hartweg is de Lutjewinkelerbrug vanaf 28 februari t/m eind juli afgesloten. De provincie Noord-Holland vervangt de brug. Fietsers kunnen gebruikmaken van een noodbrug. Vooral in de nachten van week 28 maart 2011 zal de combinatie van de werk voor overlast zorgen.

Zie voor meer informatie over de werkzaamheden aan de brug www.noord-holland.nl

Meer informatie

Meer informatie over het werk is te vinden op onze website www.hhnk.nl (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl