Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 maart 2011 Aanpassen openbare verlichting op de Laan en Gedempte Gracht in Schagen

Schagen - De openbare verlichting op de Laan wordt aangepast. Er komen lichtmasten met een ouderwets ogend armatuur. De werkzaamheden houden verband met het beheer en onderhoud van de openbare verlichting. Ook wordt hiermee de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid in de nacht- en avonduren vergroot. Aanvullend op het werk aan de Laan worden enkele aanpassingen op de Gedempte Gracht uitgevoerd. Dit betreft het verplaatsen en vervangen van lichtmasten.

Verdere uitleg werkzaamheden

Om het wortelstelsel van de bomen niet te beschadigen worden er geen sleuven gegraven, maar worden de voedingskabels door middel van gestuurde boringen aangebracht. De lichtmasten in de Laan worden zowel in het plantsoen als op de stoep geplaatst. De lichtbronnen zijn zodanig gekozen dat een verlichting ontstaat met een bijna huiselijk warm karakter. Ook is de mogelijkheid ingebouwd het lichtniveau te dimmen of omhoog te brengen. Hierdoor wordt het mogelijk de verlichting of een deel hiervan op gewenste momenten - zoals in het weekeinde - aan te passen.

Naast de werkzaamheden aan de lichtmasten zullen ook aanpassingen worden aangebracht aan de voedingskabels. Hiervoor zullen enige korte stukken kabel worden aangebracht in de Laan en de Gedempte gracht. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden ter plaatse van het plantsoen en de voetpaden langs de Laan en in de Gedempte gracht. Hierbij wordt geprobeerd de hinder voor omwonenden en passanten zo gering mogelijk te houden.

Planning

De werkzaamheden zullen in twee fasen worden uitgevoerd. Vanwege het plantseizoen worden kabelwerkzaamheden begin maart uitgevoerd. De werkzaamheden zijn begin maart gestart en zullen naar verwachting eind april gereed zijn. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl