Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 11 maart 2011 Renovatie landingsbaan Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder

Afgelopen maandag is begonnen met het tweede deel van de baanrenovatie op Maritiem Vliegkamp De Kooy (MVKK). De hele hoofdlandingsbaan is buiten gebruik gesteld. De eerder aangelegde rolbaan doet dienst als tijdelijke landingsbaan voor alleen helikopters.

Volgens de planning is de landingsbaan in juli 2011 klaar. Tijdens de renovatie worden vastvleugelige vliegtuigen en helikopters die niet op MVKK gestationeerd zijn geweerd in verband met de afhandelingscapaciteit. De helikopters van DHC zijn hierop een uitzondering.

De landingsbaan krijgt nieuwe baanverlichting. En voor binnenkomend vliegverkeer vanuit de zuidelijke richting wordt vernieuwde naderingsverlichting aangelegd over een lengte van 360 meter.

Door de werkzaamheden aan de hoofdbaan zullen de overige oefenlocaties op MVKK intensiever benut worden dan gewoonlijk. Voor de wijk De Schooten kan dit wat extra overlast met zich meebrengen. Er wordt getracht het aantal vluchten op deze oefenlocaties te minimaliseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen. Deze is op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur te bereiken op telefoonnummer 0161-296100. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl