Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 22 maart 2011 Geo-technisch onderzoek Valkkogerdijk moet oorzaak slecht wegdek uitwijzen

Harenkarspel heeft een slecht wegdek als je de Valkkogerdijk op rijdt. In Schagen is de weg op de dijk prima. Je rijdt lekker soepel over het gladde wegdek. Maar zodra je voorbij de kruising met de Tolkerdijk bent (en dus Harenkarspel bent binnengereden) vertoont het wegdek scheuren en brokken.

Onderhoud aan de weg is echt noodzakelijk. Maar er is een probleem: de dijk is van het Hoogheemraadschap en de weg zelf is van gemeente Harenkarspel. En die twee hebben er verschil van mening over. Want de gemeente luistert naar technici die zeggen dat de weg slecht is omdat de dijk verzakt, maar het Hoogheemraadschap gelooft dat niet.

Daarom wordt binnenkort op kosten van beide partijen een geo-technisch onderzoek gedaan. Als blijkt dat de dijk niets mankeert, knapt de gemeente het wegdek op en draagt daarna de weg over aan het Hoogheemraadschap.

Het onderzoek kost de gemeente 10.000 euro en dat wordt opgenomen uit het bestaande gemeentelijke krediet voor de reconstructie Valkkogerdijk. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl