Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 23 maart 2011 Connexxion rijdt beperkt op zondag in Harenkarpsel

Bericht gecorrigeerd op 25 maart 2011

De openbaar vervoersmaatschappij Connexxion voert binnenkort een wijziging uit in de dienstregeling. Lijn 157, die door Harenkarspel gaat, begint op zondag niet vóór 10.30 uur te rijden en stopt er uiterlijk om 21.30 uur mee. De wijziging is een gevolg van bezuiniging in het openbaar vervoer, waartoe provincie Noord-Holland vorig jaar heeft besloten.

Connexxion is van plan de wijziging door te voeren per 1 mei 2011. De wijziging in lijn 157 op zondag heeft te maken met de maatregel dat de ochtend- en avondritten zijn getoetst op bezetting. Connexxion meldt dat de aansluitingen op andere bus/treintijden zoveel mogelijk zijn aangehouden.

Overigens is Connexxion per 10 maart 2011 gestopt met verkoop van de kleine strippenkaarten in de bus zelf. In plaats daarvan kan men een OV ritkaart kopen (€ 2,20 op 1 enkele rit binnen een plaats en € 4,- voor 1 streekrit naar andere plaats). Hiermee kunt u niet overstappen, daarvoor is de OV chipkaart geschikt. Na 9:00 uur en in het weekend is er een dalkaartje Stad (€ 1,60 in Alkmaar, Den Helder, Enkhuizen en Hoorn) of een dalkaartje Streek (€ 2,70).

Meer info is te vinden op www.connexxion.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl