Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 06 april 2011 Strippenkaart verdwijnt binnenkort uit de Noord-Hollandse bussen

De provincie Noord-Holland streeft er naar om nog voor de start van de zomervakantie van 2011 de OV-chipkaart als enige vervoerbewijs in het openbaar vervoer te laten gelden.

De strippenkaart verdwijnt dan in heel Noord-Holland als betaalmiddel. Hiervoor dient de provincie deze week een verzoek in bij minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

In de provincie Noord-Holland is het sinds juni 2009 mogelijk om - naast de strippenkaart - ook met de OV-chipkaart te reizen. Sinds vorig jaar is de OV-chipkaart in Amsterdam en omstreken het enig geldende vervoerbewijs. De provincie streeft er nu naar om voor de start van de zomervakantie ook in overige delen van de provincie de strippenkaart af te schaffen.

Om de strippenkaart te kunnen afschaffen, moet de provincie aan een aantal criteria voldoen. Deze criteria zijn opgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze houden onder meer in dat het OV-chipkaartsysteem in alle bussen goed functioneert, dat er voldoende plaatsen zijn voor de reiziger om saldo op de OV-chipkaart te laden en dat het reizen met de OV-chipkaart voor de reiziger gemiddeld niet duurder is dan met een strippenkaart. De provincie is van mening dat zij voldoet aan deze criteria.

Als de minister instemt met het verzoek van de provincie om de strippenkaart af te schaffen, is de verwachting dat voor de zomervakantie van 2011 de OV-chipkaart het enig geldende vervoersbewijs is. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl