Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 21 april 2011 Nieuwe verkeersituatie Luchthavenweg bij Den Helder Airport

Vanaf maandag 18 april 2011 is het niet meer mogelijk om direct vanaf de parallelweg van de N250 naar Den Helder Airport te rijden.

Vanaf die datum sluit Defensie de Luchthavenweg daar namelijk definitief voor alle verkeer. De luchthaven is vanaf komende maandag alleen te bereiken via het in 2009 nieuw aangelegde deel van de Luchthavenweg.

Al enkele jaren praten de gemeente Den Helder, Den Helder Airport en Defensie over verbetering van de beveiliging van het Defensieterrein / Maritiem Vliegkamp De Kooy. Op dit moment wordt dit gebied doorsneden door de Luchthavenweg. Defensie geeft echter de voorkeur aan een aanééngesloten gebied.

Om daaraan te kunnen voldoen hebben alle partijen met elkaar afgesproken dat het stuk Luchthavenweg als doorgaande weg wordt opgeheven. Dat kon alleen als er een nieuwe verbinding kwam tussen de parallelweg en het bedrijventerrein Kooypunt. In december 2009 was deze nieuwe verbinding klaar. Defensie heeft nu besloten het oude tracé definitief te blokkeren voor het doorgaande verkeer.

Door deze maatregel is Den Helder Airport voortaan alleen vanuit het zuiden, dus vanaf de nieuwe Luchthavenweg bereikbaar.

Automobilisten die vanuit Den Helder via de parallelweg van de N250 naar de luchthaven willen rijden, moeten vanaf komende maandag dus via de nieuw aangelegde Luchthavenweg naar Den Helder Airport rijden. Voor iedereen die vanaf de N9 en N99 komt aanrijden, wijzigt er niets.

Een bijkomend voordeel van de afsluiting is dat er geen doorgaande route via Den Helder Airport meer mogelijk is. Immers de bestaande aansluiting loopt nu dood. De verwachting is dat de leefbaarheid en de veiligheid voor het personeel van de bedrijven aan dit deel van de Luchthavenweg zal toenemen.

De bussen van Connexxion moeten, net als het overige verkeer, omrijden. Dat houdt dus in dat de bus vanaf het nieuwe tracé naar het luchthavengebouw rijdt, om vervolgens via dezelfde route weer naar de Luchthavenweg te rijden. Dit kost meer reistijd dan in de oude situatie, hiermee is al rekening gehouden in de dienstregeling. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl