Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 05 mei 2011 Feestelijke onthulling Engeltje en Antje pad in Warmenhuizen

Woensdagmiddag 27 april 2011 is een tot nog toe ongetiteld achterstraatje in Warmenhuizen voorzien van een echte naam. Het 'Engeltje en Antje pad'. De onthulling van het naambord is gedaan door mevrouw A.C. Ligthart-Tesselaar, in het bijzijn van burgemeester Evert Vermeer.

Het Engeltje en Antje-pad is een straatje waaraan geen huizen staan. De post komt er niet bezorgen. Maar toch moet ook dit pad een naam hebben. Omdat het sinds de ruilverkaveling van 1967 geen sloot meer was, maar een weg is geworden.

De onthulling van het straatnaambord 'Engeltje en Antje pad' werd gedaan door de mevrouw die daar het langste woont: Antje Ligthart-Tesselaar. Naar haar en haar inmiddels overleden echtgenoot is het pad genoemd. De 'nieuwe' straat is gelegen achter Dorpsstraat 204-232 (het Thomashuis) in Warmenhuizen.

Op het bord staat onder de straatnaam de volgende informatie: Pad aangelegd bij de ruilverkaveling (1967) ter ontsluiting van het boerenbedrijf van N.M. Ligthart en A.C. Ligthart-Tesselaar.

De onthulling van het straatnaambord vond plaats in gezelschap van mevrouw Ligthart en haar familie, omwonenden en de burgemeester. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl