Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 01 juni 2011 Proef verkeersveiligheid Hofstraat in Schagen van start gegaan

Woensdag 1 juni 2011 startte de gemeente een proef in de Hofstraat om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het doel van deze proef is om de snelheid van het autoverkeer te verlagen, zodat het voor fietsers en voetgangers veiliger wordt.

Er worden een drietal versmallingen op de weg aangebracht, zodat tegemoet komend autoverkeer op elkaar moet wachten. Fietsers kunnen achter de versmallingen langs fietsen. Op de wegversmallingen wordt een zuil aangebracht, zodat deze goed zichtbaar is voor het verkeer. Deze proef eindigt begin september. Op basis van de ervaringen en reacties wordt dan besloten of de maatregelen daarna permanent worden of dat er andere maatregelen getroffen moeten worden. Er is bewust niet voor verkeersplateaus gekozen in verband met de bussen en trillingshinder bij de oudere woningen in het midden van de Hofstraat.

Graag ontvangen wij uw bevindingen en ervaringen. U kunt deze doorgeven aan de heer A. Munniks, tel. 210576. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl