Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 09 juni 2011 Start uitbreiding Park & Ride-terrein station Den Helder Zuid

De NS is gestart met de uitbreiding van het P&R-terrein bij station Den Helder Zuid aan de kant van De Schooten. Het bestaande parkeerterrein wordt uitgebreid met 97 parkeerplaatsen. Begin juli worden de werkzaamheden afgerond.

Aanleiding

Het huidige parkeerterrein bij station Den Helder Zuid is op dit moment vaak maximaal bezet waardoor forensen die de trein richting Amsterdam nemen, hun auto aan de Landmetersweg en aan de Waterkeringsweg parkeren. Met deze extra parkeerplaatsen kan de parkeerdruk in deze straten afnemen.

Wethouder Suzanne den Dulk: “De NS verwacht dat het gebruik van de trein in de toekomst zeker zal toenemen. Met deze uitbreiding wordt voorzien in voldoende parkeerfaciliteiten voor de forensen die de auto als voor- en natransport gebruiken.”

Gevolgen

In de voorbereidingsfase hebben de gemeente Den Helder, de NS en de provincie Noord-Holland nauw samengewerkt om een passend plan voor de uitbreiding op te stellen. Een plan dat niet alleen ruimte biedt aan 97 extra parkeerplaatsen, maar ook een ontwerp dat past in het project voor een groene zone rondom De Schooten.

Vooruitlopend op de aanleg van de groene zone is de NS gestart met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan het parkeerterrein. Dat kan de nodige overlast in de vorm van geluids- of stofhinder met zich mee brengen. Daarnaast zal het bestaande terrein geheel of gedeeltelijk niet als parkeerplaats gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat de forensen hun auto tijdelijk elders zullen moeten parkeren.

Begin juli 2011 is er weer volop ruimte om voor de komende jaren goed te kunnen parkeren. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl