Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 10 juni 2011 Harenkarspel zoekt vervangende strooiwagen

Het is nog lang geen winter, maar toch treft de gemeente Harenkarspel al voorbereidingen. Voor de derde route wordt een nieuwe strooimogelijkheid gezocht. Want de strooiwagen die de gemeente hiervoor van het Hoogheemraadschap leende, is niet meer beschikbaar. Die heeft het Hoogheemraadschap zelf hard nodig.

Het is nog niet bekend of de gemeente deze vervangende strooiwagen zelf zal kopen of hiervoor materieel en mankracht zal inhuren. Een strooiapparaat dat achterop een vrachtwagen moet worden gezet kost rond de 50.000 euro. Maar een loonbedrijf wil ook pas investeren als er een goed contract is met de gemeente.

Omdat de gemeenteraad reeds spreekt over de begroting van volgend jaar, is reeds in commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken aangekondigd dat er mogelijk een investering zal worden gevraagd.

Als er wel een strooiwagen gekocht moet worden, is de levertijd minimaal tien weken. En tegenwoordig begint de gladheid soms al in november, dus wil de gemeente op tijd op volle sterkte zijn om de wegen sneeuwvrij te houden. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl