Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 23 juni 2011 Verslag Klankbordgroep parkeerlocaties Zusterflat en Sluisdijkstraat in Den Helder

Begin april besloot de gemeenteraad van Den Helder om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar (nieuwe) parkeergarages in de binnenstad. Het gaat hierbij om de bouw van een parkeergarage aan het Julianaplein op de locatie van de voormalige Zusterflat en om de verbouw van de parkeergarage aan de Sluisdijkstraat. Om bewoners en belanghebbenden bij dit onderzoek te betrekken werd op 19 mei 2011 door de gemeente Den Helder een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd.

Tijdens deze avond werd onder meer ingegaan op burgerparticipatie tijdens het onderzoek, op het ontwerpproces, en technische, financiele en juridische zaken. Bovendien werd een klankbordgroep samengesteld, hierin zijn negentien instanties vertegenwoordigd die meepraten en meedenken. Een van van die vertegenwoordigers is Frans Laan van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB).

Petten

“In het dagelijks leven heb ik eigenlijk drie petten op”, vertelt Frans Laan op het terras van zijn restaurant Effe in ’t Dorp. “Natuurlijk ben ik inwoner van Den Helder, daarnaast ben ik ondernemer en ook bestuurslid van de HOB. Met die laatste pet op ben ik in de klankbordgroep gaan zitten. Het liefste ziet de HOB dat parkeren in Den Helder gratis is of opgelost wordt met blauwe zones, maar we zien ook wel in dat die opvatting lastig te realiseren valt.”

Prioriteit

“We moeten natuurlijk de feiten onder ogen zien: de bezoekersaantallen aan de binnenstad lopen terug en dat ligt niet alleen aan het gebrek aan parkeerplaatsen. Binnen de HOB denken we dan ook wel eens dat het misschien beter zou zijn eerst het Stadshart aantrekkelijker te maken en pas daarna te beginnen met het bouwen van parkeergelegenheid. Voor ons heeft dat een hogere prioriteit. Misschien dat op de locatie Zusterflat parkeren op begane grond, dus zonder dure parkeergarage, voor de komende tijd voldoende is. Maar ook dat maakt onderdeel uit van het onderzoek.”

Meedenken belangrijk

“Ik geloof dat er in de klankbordgroep serieus naar de deelnemers wordt geluisterd. Je merkt trouwens wel hoe lastig het is om een oordeel te vormen. Aan de ene kant kijk je met een nuchtere blik naar de problematiek, aan de andere kant kun je de emotie niet uitbannen. Het gaat ook over je bestaanrecht als ondernemer en daarmee samenhangend over je inkomen. Al met al ben ik ervan overtuigd dat we met een goed plan komen en dan vind ik het belangrijk dat ik vanuit de HOB daar concreet over heb meegedacht.” (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl